GAZİPAŞA, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yıl dönümünü büyük coşku ve heyecanla kutladı. Gazi Mahallesi'nde Yayla Market önünde buluşan ilçe halkı fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Meşaleler yakıldı, bayraklar omuzlarda taşındı. Yaklaşık yarım saat süren Fener Alayı Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk büstü önünde son buldu. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anısı'na 1 dakikalık Saygı Duruşu'nda bulunuldu.

KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ

Fener Alayının ardından yürüyüşe katılan vatandaşlar ile Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Belediye Fuar Alanı'nda düzenlenen konser programına katıldı. Konserde ilçe halkına seslenen Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, "O gün malını, canını, bütün varlığını vatanın kurtuluşu için siper eden ecdadımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, bu mücadele uğruna şehit düşmüş bütün istiklal kahramanlarımızı saygı ve minnetle yad ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal tarafından Türk gençliğine armağan edilen bu değerli emaneti korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençliğimiz başta olmak üzere hepimizin sorumluluğudur. Türk gençliği ecdadından aldığı ilhamla Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacak, dünyaya örnek olacak ve milletçe hepimizi gururlandıracak çalışmalara imza atacak vizyona sahiptir. Bir kez daha bizleri bu günlere getiren Türkiye Cumhuriyetini kuran Gazi Mustafa Atatürk’ü silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Önlerinde saygıyla eğiliyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun" dedi.

İLÇE HALKI DOYASIYA EĞLENDİ

Türk halk müziğinin sevilen sanatçılarından İlke Türkdoğan ile yerel sanatçılarımızdan Erman Çolakoğlu'nun sahne aldığı konserde, ilçe halkı unutulmaz bir gece yaşadı. İlke Türkdoğan bir birinden güzel şarkıları seslendirirken, Erman Çolakoğlu ise performansı ile vatandaşları coşturdu. Belediye Başkanı Yılmaz ile vatandaşlar gece boyunca doyasıya eğlendi. Başkan Yılmaz, gecenin sonunda sahne alan sanatçılara çiçek takdim etti.