GAZİPAŞA’DA 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümü, düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenine Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Esra Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Ilgaz, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı’na Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ertuğrul Yıldız tarafından çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma töreninin ardından Belediye Fuar Alanı’ndaki kutlama programına geçildi.

COŞKUYLA KUTLANDI

Kutlama programına Gazipaşa Kaymakamı Ali Sakar ve eşi Çiğdem Sakar, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Esra Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Ilgaz, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun bayram mesajı okundu. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ertuğrul Yıldız’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, gençlik adına Gazipaşa Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Güneş konuşma yaptı. Öğrenciler tarafından şiirler okundu.

GÖSTERİLER İLGİYLE İZLENDİ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla hazırlanan gösteriler ilgiyle izlendi. Öğrenciler tarafından halkoyunları, jimnastik gösterisi yapıldı. Jujutsu Spor Kulübü’nün gösterisinin ardından Halk Eğitim Merkezi halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi. Öğrenciler tarafından hazırlanan bayrak gösterisi büyük alkış aldı. Tören resim sergisinin gezilmesiyle sona erdi.