TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında Mareşallik ve Gazilik Unvanı’nın verildiği gün olan ‘19 Eylül Gaziler Günü’ nedeniyle, Gazipaşa’da tören düzenledi.Gazipaşa Kaymakamlığı tarafından hazırlanan program çerçevesinde başlayan törene; İlçe Kaymakamı Cemil Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Kaya, Emniyet Müdürü Tayfun Ilgaz, kurum amirleri, siyasi parti ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşları,  okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, Kore ve Kıbrıs gazileri ile aileleri katıldı.

Dün saat 11.30’da, Atatürk Anıtı’na çelenk koyma, saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerle devam etti. Tören, protokol üyeleri tarafından gazilere bir şükran ifadesi olarak çiçek sunulmasıyla sona erdi. Töreninin ardından protokol mensupları ile gaziler hatıra fotoğrafı çektirerek günü ölümsüzleştirdi.