Gazipaşa Belediye Başkanı Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, ilçenin birçok bölgesinde şikayet konusu olan yolların Devlet Su İşleri(DSİ) müteahhit firması tarafından bozulduğunu öne sürdü. Belediye Başkanı Yılmaz, “Uzun süredir, DSİ müteahhidinin su kanalı yada su kanalı döşemek için kazdığı asfalt yollarımız var. Bu konuda çok yoğun şikayet alıyorduk. Vatandaşlarımız da, bozulan bu yolların Gazipaşa Belediyesi tarafından yapılması gerektiğini zannediyordu. Göreve geldiğimden bu yana gerek DSİ Bölge Müdürüyle, gerekse Dsi’nin müteahhidiyle görüşüyordum. Çünkü onlar yolları tahrip etmişti ve onların yapması gerekiyordu. ‘Bize biraz süre tanıyın, yapacağız’ diyorlardı. En so-nunda, 2-3 gün önce oturduk, anlaştık ve müteahhit firma Vektörel Ark Su Proyap Adi Ortaklığı ile protokol imzaladık. Sağ olsun, DSİ Bölge Müdürümüz de bize bu konuda yardımcı oldu. Önce, tahrip olan yolları tespit ettik. Bu yolları, Gazipaşa Belediyesi olarak biz yapacağız. Onlar da gerekli katkıyı belediyeye sağlayacak. İlk peşinat miktarını da yatırdılar. Biz de hemen işlemlerimize başladık. İnşallah Ağustos ayı içerisinde bu yolları yapmış olacağız” dedi.

1 AY SONRA SORUN KALMAYACAK
Bir ay sonra, bu yollarda bir sorun kalmayacağını müjdeleyen Başkan Yılmaz, “Vatandaşlarımız bizi bağışlasın lütfen. Çünkü toz toprak içinde yaşamanın ne kadar zor bir durum olduğunu biliyoruz. Balkona çamaşır asamamak, balkonda oturamamak yada seraların tozla dolması zor bir durum. Ama bu durum, belediyemizin elinde olan bir şey değildi. Biz geldiğimiz günden bu tarafa bu sorunun çözümü için zaten uğraşıyorduk. Belediye olarak sık sık da eleştiri alıyorduk. ‘Niye yapmıyorsunuz’ diye soruyorlardı. Biz belediye olarak ancak bu firmadan yada Dsi’den bunu yaptırabilir miyiz düşüncesiyle sürekli görüşmelerimizi zaten yapıyorduk. Sorunun farkındaydık yani. Şu anda bu sorunu büyük ölçüde halletmiş durumdayız. Bu yolların hepsini yapacağız. Vatandaşlarımızın bir ay kadar daha sabırlı olmasını bekliyorum. İnşallah bir ay sonra bu sorun kalmayacak” dedi.

PARASINI DSİ ÖDEYECEK
Belediye Başkanı Yılmaz yaptıkları protokol gereği yol çalışması ya-pılacak bölgeleri de şu şekilde açıkladı; “Bakılar Mahallesi ile Fidanlık Caddesi bağlantı yolu yaklaşık 400 metre, Muzkent Mahallesi’nde sathi asfalt kaplama yaklaşık 1,5 kilometre, yine Çobanlar ve Beyrebucak Mahallesi’nde bağlantı yolları var 1,5 kilometreye yakın, yine Çobanlar ve Beyrebucak Mahallesi bağlantı yolları 4,5 kilometreye yakın. Ma-car Mahallesi Salman mevkii bağlantı yolu var sathi asfalt 1,3 kilometre, yine Macar Mahallesi’nde Fahri Özçelik İlköğretim Okulu’yla deniz bağlantı yolu 500 metre, Macar Ma-hallesi Yeni Cami ile deniz bağlantı yolu yaklaşık 1 kilometre, Macar Mahallesi ile deniz bağlantı yolu yaklaşık 1 kilometre, Beyrebucak Mahallesi Dere mevkii yolu 2,5 kilometre, Çalıpınar Mahallesi yolu yaklaşık 1,5 kilometre olarak yapılacak. Büyük oranda sathi asfalt yapacağız. Çünkü önceki asfaltlar sathi asfalt olduğu için biz eski haline getirmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar bizim tespit ettiğimiz toplam 15,5 kilometreye yakın yolu biz yapacağız, parasını DSİ müteahhidinden alacağız. Onun dışında, bu yıl yine belediyemizin kendi imkanlarıyla dökeceği asfaltlar olacak. Hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah, toz toprak şikayetinin çok olduğu, acil olan yerlere belediye imkanlarıyla da asfalt dökmeye devam edeceğiz. Yakacık Mahallesi’nde tünel şantiyesi var. Tünel inşaatı devam ediyor. Onlarla da anlaşmaya vardık. Tünel inşaatını yürüten firmayla birlikte bazı mahalleleri asfaltını yapacağız” diye konuştu.

MUHİTTİN BAŞKAN SÖZ VERDİ
Sugözü Grup Yolu ve yayla yollarının ise, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Ben göreve geldiğim günden bu tarafa başta Sugözü Grup Yolu olmak üzere, Büyükşehire ait bütün bozuk yolları rapor ediyorum. Yine Muhit-tin Başkanıma toplantılarda söylüyorum. Mesaj çekiyorum, telefon ediyorum. Vatandaşlar nasıl beni arayıp bildiriyorsa, bende büyükşehiri arayıp ilgili yerlere bildiriyorum. Onlar da bizim gibi çalışıyor. Bunların belli bir süreci olması gerekiyor. Hazırlık yapacaksınız, altyapıyı yapacaksınız. İhale süreci olacak. Muhittin başkanım, bundan yaklaşık 15 gün önce görüştüğümüzde ‘bu sene kesin yapıyoruz’ sözünü verdi. Sanırım ilk etapta Sugözü’nde altyapısı hazır yerlere asfalt dökecekler. İhale süreçleri devam ediyor diye biliyorum. En kısa zamanda büyükşehir belediyemiz o yola el atacak. Zaten yapıyor. Bir yıldır aşağı yukarı o bölgede çalışılıyor. Daha kısa sürede yapmaya çalışacaklar. Biz de ‘yayla yolları büyükşehir sorumluluğunda’ diyerek tabi ki geri çekilmiyoruz.  Biz de elimizden geldiği kadarıyla yayla yollarını açmaya gayret ediyoruz. Büyükşehir belediyesi ile koordineli şekilde bu işi götürüyoruz. Yine bazı mahallelerimize kış mevsimi kapanan, göçen, menfezi tıkanan yerler var. Büyük ölçüde bunları da yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Tahmin ediyorum bir ay sonra el atmadığımız mahalle kalmamış olacak. Şu anda 3 ekibimiz değişik mahallelerde çalışıyor. Çalışmaya da devam edecekler. Biz de bu süreçte asfalt için gerekli hazırlıkları yapacağız. Köylerdeki ekiplerimizi Ağustos ayında çekeceğiz. Bütün gücümüzle asfalt çalışmalarına başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Etkinlik - Kutlama - Duyuru


 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
   

 

Paylaş