GAZİPAŞA Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, makamında basın mensuplarını ağırladı. Gazetecilerin sorularına içtenlikle cevaplayan Başkan Yılmaz, belediyenin borçlarından devam eden projelere, borçlanma hususundan arazi satışına bakış açısına kadar birçok konuya açıklık getirdi. Dün saat 10.00’da makamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Yılmaz, Belediyede sürekliliğin esas olduğunu belirterek, başlayan projelerin devam edeceğini ve kendi planlamalarını yılbaşından sonra yapacaklarını kaydetti. Başkan Yılmaz,  “Belediyede süreklilik önemlidir. Bizden önce başlanan yatırımları olduğu gibi devam ettirmek istiyoruz. Kendi planımızı programımızı yılbaşından sonra yapacağız. Çünkü onun için bütçe gerekiyor. Kendi projelerimizi asıl 2020’de gerçekleştirmeye çalışacağız. Şuanda benden önce ne proje başlamışsa devam etsin istiyorum. Hepsi de devam ediyor” dedi.

 

“ESNAF RAHATLASIN İSTİYORUM”

 

87 milyon civarında borç devraldıklarına değinen Yılmaz, kaynak yaratarak zaman içerisinde bu borcu ödeyeceklerini söyledi. Esnafa olan borçları yavaş yavaş ödemeye başladıklarından bahseden Yılmaz,  “Bize henüz intikal etmemiş olanları da koyarsak,  100 milyonu herhalde geçecek. Borç borcumuzdur, zaman içerisinde ödeyeceğiz. Bir buçuk 2 aylık belediye başkanının bu kadar borcu biranda ödemesini herhalde hiç kimse beklemez.  Kaynak yaratacağız. Ödeyebildiklerimizi ödeyeceğiz. Esnaftan ‘benim paramı ver’ şeklinde çok yoğun bir talep olmamasına rağmen, her esnafa çay parası en azından vermeye çalışıyorum. Esnaf rahatlasın istiyorum” diye konuştu.

 

"PROJELER DEVAM EDECEK"

 

Belediyenin rutin çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Uluhendek Projesi’ne ara verdiklerini ancak tekrar başlayacaklarını belirterek, “Yarım kalmış bir Uuhendek Projesi var.  Uluhendek Projesi’ni yapabildiğimiz kadar devam ettirmek istiyoruz.   Bu sene çok şiddetli bir kış yaşadık.  Bütün yollarımız bakım istiyordu. O nedenle makinelerimizi oradan aldık, biraz rahatlayınca oraya tekrar başlayacağız. Koru Projesi’ni,  Hacımusa Çayı Projesi,  su kemerlerinin bakım projesinde belediyemiz aracı durumunda. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ya da Valilik kanalıyla yürütülen projeler. Biz bir engel çıkarmıyoruz, aksine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onlar devam ettiği sürece projeler devam edecek” dedi.

 

“YAZIYI BEKLİYORUZ”

 

Gazipaşa’ya bir an önce turizmi getirmeyi amaçladığını söyleyen Yılmaz, “ Gazipaşa’da turizmi bir an önce nasıl geliştirebiliriz ona bakıyoruz. Bir takım görüşmeler yapıyoruz.  Onunla ilgili projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Gazipaşa Kalesi’nin, Güney Kalesi’nin turizme açılması yönünde görüşmelerimiz devam ediyor. Otel inşaatlarıyla ilgili bayağı bir gelişme kat ettik. Bizden önceki dönemde plana konulan kenar notu var, bu not ile ilgili de endişeler vardı. Onu bakanlık düzeyinde çözdük sayılır. Çözüldüğü yolunda bize haber geldi ama elimize yazı geçmedi. Yazı gelince 18 uygulamasına hemen başlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

"YATIRIMCILAR BEKLİYOR"

 

Otel yatırımcılarıyla görüştüğünü kaydeden Başkan Yılmaz, Kahyalar’da ve Selinus Sahili’nde bir otel yapımı için yatırımcıların beklediğini dile getirerek, “Yatırımcılarla görüşüyorum. Kahyalar’da bir otel için Şadin Bayar’la görüşüyoruz, limanda bir otel için Adil Üstündağ’ın yeri var. İnşaata hemen başlayacaklarını söylüyorlar.  Biz hemen 18 uygulamasını yapsak bile, yatırımcıların proje çizdirmesi için süreye ihtiyaçları var. Hemen başlayacağız diyorlar ama projelerin hazırlanmasının 4-5 ay süreceğini düşünüyorum. 2020 yılı içerisinde otel inşaatları da başlamış olur. Turizm bölgelerindeki 18 uygulamalarını bitirdikten sonra da diğer mahallelere gireceğiz” dedi.

 

“İŞSİZLİĞE ÇARE OLACAK”

 

Güney Mahallesi’nde bulunan Kral Koyu’na merdiven, duş ve tuvalet yaptırmayı düşündüğünü söyleyen Başkan Yılmaz, “O merdivenlerin, duşların yerlerinin belirlenmesi, projenin onaylanması için bir takım yerlerden izin almak gerekiyor. O yerlerden izin alacağım. Bu seneye yetişmezse, önümüzdeki seneye yetiştirmeye çalışacağız.  Kalelerimiz var, onları da turizme kazandırmak istiyoruz. Gazipaşa’nın kurtuluşunun turizm olduğunu düşünüyorum. Tarımla geçinenler var, tarımı da destekleyeceğiz. Turizmin işsizliğe bir çare olacağını düşünüyorum. Ya da Alanya’ya gitmek zorunda kalan gençlerimizin burada iş bulacağını düşünüyorum. O nedenle turizmi bir an önce başlatalım istiyorum” diye konuştu.

 

“ÇIKIŞIMIZ BORÇLARI SIFIRLAMAK”

 

Borçların sıfırlandığı takdirde Gazipaşa’nın Gazipaşa’ya yeteceğini söyleyen Belediye Başkanı Yılmaz, borçlanma konusundaki düşüncelerini paylaştı. Başkan Yılmaz, “Borç yapılmadan iş yapamazsın. Ben neden borç yapılıyor demiyorum. Bende yapacağım borç ama bunun bir oranı olacak.  Belediye büyük işler yaparken tabi ki borçlanacak. Geçmiş dönemleri çok fazla eleştirmek istemiyorum ama bu güne kadar ayağımızı biraz yorganımıza göre uzatmamışız. 30 küsur bin lira gelir toplarken 100 bin lira borcun varsa,  biraz fazla olmuş demektir. Bunu zaman içinde ödeyeceğiz. Gazipaşa’nın kaynakları Gazipaşa’ya yeter derken, borçlarımızı sıfırladığımızı düşünün elde ettiğimiz gelirle çok daha iyi şeyler yaparız.  Şuanda topladığımızı borca ödüyoruz.  Bizim elimizi kolumuzu bağlayan husus bu. 5 yılda bunun bitmesi mümkün değil. Beş yıla bölseniz yılda 20 milyon borç, her ay 1 milyon borç ödemek demektir.  Herkes asfalt, yol, yayla yolunun açılmasını istiyor, bizim kendi projelerimiz var. Bu işler bedava yapılmıyor.  Yakıt, personel, makinelerin amortisman gideri, yeni makinelerin taksitleri var.  Bir taraftan bunları yapacaksın bir taraftan ayda 1 milyon borç ödeyeceksin. Bu mümkün değil. Gazipaşa’nın çıkışı bir kaynak yaratacaksınız ve bunları sıfırlayıp daha fazla faiz ödemeden, daha fazla kayıp vermeden yeni baştan başlamaktır aslında” dedi.

 

Kombi arazisi hakkında konuşan Yılmaz, “Kombi arazisinin satışı tartışılabilir. Ne getiriyor sana? O arazi orada boş boş durdukça faiz ödüyorsun,  parça parça kenarda köşede oluşan belediye arsalarını SGK satıp duruyor zaten. Bakacağım çıkış olmazsa satacağım. Bunun için meclisten karar çıkartmam lazım, meclis okey verirse.  Bu borcu ben yapmadım. Bu güne kadar Gazipaşa Belediyesi’nde bu borç yapılmış. Ben nerden kaynak yaratayım. Rahatlamak için ya yer satacaksın, bu kadar borcu çevirmek için yeniden borç almak da mantıklı değil. O zaman taksitlerini de ödeyemezsin. Ben 3 milyon lira borçlanma yapacağım ama bu geçici rahatlamayı sağlar. Otellerin ruhsatlarını verdikten sonra değerlendirme yapacağım. Oradan elde ettiğimiz gelir, derdimize çare olursa kalır. Yoksa en mantıklısı kombi arazisinin satılmasıdır. Orada elde ettiğin geliri sadece faize yatıracaksan o da yazık.  Şuanda makam arabası da ortada yok. Makam arabam yok benim. Bana teslim edilmedi. 2 yakalama kararı var üstünde. Nerdeyse çıkarıp o arabanın satılmasını isteyeceğim. Binemiyorum çünkü. Binemediğim arabanın kalmasının bir anlamı yok.  Her geçen gün değer kaybediyor” diye konuştu.

 

“FAİZLE İFTAR YEMEĞİNE KARŞIYIM”

 

Belediyenin neden iftar yemeği vermediği konusuna açıklık getiren Başkan Yılmaz, "Tamamen tasarruf tedbirleri dolayısıyla iftar yemekleri verilmedi. Ben faizle para alıp iftar yemeği verilmesine karşıyım. Vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı. Benim yaptığım hesapta kabaca bir iftar 150 bin lira tutuyor. Geçmişte verilen iftar yemeklerinin ne kadar maliyeti olduğuna bakmadım. Ancak şuanda kişi başı bir yemeğin maliyeti 10 lira olduğuna göre kaç lira maliyeti olduğunu hesaplayabilirsiniz. Ben geriye dönük bir şikayet gelmediği sürece, tutup da kaç liraya bir yemek verilmiş, çiçekçiden kaç liraya bir çiçek alınmış diye bakmam. Geçmişi denetlemek ve incelemek Belediye Başkanının görevi değildir. İçişleri Bakanlığı’nın, maliyenin müfettişleri vardır. Denetleme görevi onlarındır. 5 yıldır zaten kimse gelip denetlememiş. Konser parasının nasıl verildiğini de biliyoruz. Mecliste soru önergesi olarak da verildi. Bu noktadan sonra konu İçişleri Bakanlığı'nın inisiyatifindedir. Ben geçmiş ile zaman kaybetmek değil, yapacaklarıma odaklanmak istiyorum" diye aktardı.

Etkinlik - Kutlama - Duyuru


 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
   

 

Paylaş