GAZİPAŞA Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında belediye çalışmalarını değerlendirdi. Öncelikle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Belediye Başkanı Yılmaz, “Bugün burada bulunmamı başta ilkokul öğretmenlerim olmak üzere tüm öğretmenlerime borçluyum. Yoksa Gökçesaray Köyü'nden çıkıp, kamuda 39 yıl hizmet verip Gazipaşa'da Belediye Başkanı olmak kolay bir süreç değil. En büyük emek verenler öğretmenlerimizdir, iyi ki varlar” dedi.

PAZARCI’DA DEĞİŞİM BAŞLADI
Pazarcı Mahallesi'nde başlattıkları hizmet seferberliğine de değinen Başkan Yılmaz, “30'a yakın iş makinesini Pazarcı Mahallesi'nde yığdık. Orada üzerinde işgal olmayan, açabileceğimiz imar yollarının tamamını açacağız. Okulların etrafını çamurdan kurtaracağız, Pazarcı Mahallesi'nde kışın olan sel baskınlarının önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Uzun zamandır yağmurdan çamur deryasına dönen yerleri kurtarmayı istiyoruz. Yağmur suyu hattının bir kısmını döşedik, Gazipaşa Anaokulu etrafına parke döşüyoruz. Hendeklere köprüler yapıyoruz. Orada çalışmalar sürüyor. Hava şartları müsaade ederse 10-15 güne kadar Pazarcı Mahallesi'nde ciddi bir değişim göreceğiz. Pazarcı Mahallesi'ne ağırlık verme sebebimiz ise, oraya girmeyen vatandaşımız yok. Çocuğunu okula bırakmak için, düğün için veya başka bir sebeple herkesin o mahalleye mutlaka yolu düşüyor. Ayrıca nüfusu en kalabalık mahallemiz de orası. Ne gariptir ki, evinin önünü şikayet ediyorlar ancak kimse çocuğunu okula bırakırken 'okulun önü çamur' demiyor. Biz de bu mahalleye yatırım yapalım dedik. Pazarcıda asfalt işini bahara bıraktık. Yollar otursun istiyoruz. Orada işler yoluna girdikten sonra, başka mahallelere de çalışmalara başlayacağız. Pazarcıdaki makinelerin tamamını çekmeyeceğiz. Hiç kimse, 6-7 ay içerisinde bütün sorunları çözmemi beklemesin” diye konuştu.

İŞÇİLERE ÖDEME
Basın toplantısına, Ak Parti Belediye Başkanı Adil Çelik döneminde işten çıkarılan işçilerle ilgili gelişmeyi aktararak devam eden Belediye Başkanı Yılmaz, “Bugün itibarıyla belediyemizde daha önce görevine son verilen 52 kişiden, tekrar bizimle çalışmayı kabul eden 19 kişinin hiç bir alacağı kalmamıştır. Hepsinin, ikramiyesi ve tazminatı ödendi. 19 arkadaşımız göreve başlamıştı, alacaklarını olduğu gibi ödedik. Onun dışında göreve başlamak istemeyen 4 kişiye olan borçları da ödedik. 52 işçiden bizimle oturup anlaşan hiç kimsenin alacağı kalmadı. 1 kişi hariç, o da geçen hafta anlaşmak istediğini söyledi. Bizden önceki dönemden emekli olan 11 arkadaşın da emekli ikramiyelerinin tamamı ödendi. Yeni emekli olan arkadaşlarımız var, onların ödemeleri henüz bitmedi. Toplamda 1 milyon 143 bin TL işçilerimize ödeme yaptık. Ben istiyorum ki, Belediyemizin emekçilerle hiç bir sorunu kalmasın. Devam eden davalar var, sonucuna göre alacakları aynı şekilde ödeyeceğiz.

TÜM BORÇLARI ÖDEYECEĞİZ
Esnaflara olan borçlarımızı da yakından takip ederek herkese ödeme yapmaya çalışıyorum. Bu ay emlak vergisi ödemesi sebebiyle gelirimiz var. 1 milyon 800 bin TL civarında esnafa para dağıttım. Hemen hemen emlak vergisinden toplanan tüm parayı alacaklılara dağıtıyorum. Bir mali disiplin yaratma çabası içerisindeyiz. Avukatımı ve Başkan Yardımcım Adem Kaya'yı Konya'ya gönderdim. Özellikle KOMBİ dosyaları, Konya'daki icra dairelerinden bize geliyor. Hangi dosya açık hangisi kapalı, kaç para ödedik kaç para ödeyeceğiz sorularının cevabı için arkadaşlarımız orada çalışıyor. Yakında SGK, maliye gibi kurumların da borçlarını çıkarıp ödemeye başlayacağız” şeklinde konuştu.

BAZ İSTASYONUNU MÜHÜRLEDİK
Pazarcı mahallesinde mühürledikleri baz istasyonu konusunda da açıklama yapan Yılmaz, “Baz istasyonunun yerinin belirlenmesinde yada inşaatının başlamasında bize herhangi bir şey soran eden olmadı. İletişim Kurumu veriyormuş yetkilerini. Ancak bir yönetmelik değişikliği olmuş, sonra Danıştay kararı var bu konuda. 'Kule tipi ve bina tipi' olan istasyonlar dışındakilerin bir izne tabi olmadığı belirtiliyor. Biz de buradan, demek ki kule tipinde ruhsat gerekli diye bir çıkarımda bulunarak istasyonu mühürledik. Bundan sonra bizden ruhsat alamazlar ama bakanlıktan, yada büyükşehir belediyesinden alırlarsa bir şey diyemeyiz. Bazı konularda Belediye suçlanıyor ama belediye ile alakası olmayabiliyor. Mesela, 2015 yılında UKOME'nin almış olduğu bir kararla, Ilıca Parkı'nın orası direksiyon eğitim pisti ilan edilmiş. Orada bir problem var, belediye işin içinde değil aslında fakat bize yansıyor. Grup yollarına, Karayollarına ait yollarla ilgili bizi eleştiriyorlar, ancak vatandaş bilmediği için yada kendisine en yakın yerel yönetim birimi olduğu için bize söylüyor. Bu baz istasyonu ile ilgili onlar da boş durmayacaktır. Kendilerince haklı oldukları bir durum varsa belki onlar da başka bir yasa ile karşımıza çıkar. Şu anda yüzde 100 şu olacak diyemeyiz. Biz, kamuoyunun hassasiyetlerini de dikkate alarak mühürledik. Bana göre yer müsait değil. Görüntü olarak da orası uygun değil. Yanındaki arsaların değerini de azaltır, kimse penceresinden bakınca böyle bir manzara görmek istemez. Gazipaşa'da bir sürü dağ tepe var, başka yere de kurulabilir. Aynı zamanda, her birimizin cebinde olan telefonlar da radyasyon yayıyor. Bu baz istasyonları kesinlikle bu kadar zararlı diye bir şey de yok. Daha tam olarak ispatlanmış bir şey değil. Zarar varsa etkilenmeyen insan yok demektir. Bir de şu boyutu var, telefon çekmiyor diye operatör değiştiriyoruz. Yada yaylalarda baz istasyonu kurulsun diye yalvarıyoruz. Bir ilçede ben belediye başkanıysam ve benim sorumluluk alanımda bir şey yapılıyorsa, haberim olması lazım diye düşünüyorum. Kararlarda, 'İletişim Kurumundan izin alınır, Büyükşehir gösterir' gibi hükümler var ama benim konut bölgeme böyle bir şey dikiyorsan, benim de haberim olsun” dedi.

YENİ VE ÖNCEKİ DÖNEM PROJELERİ
Beton santrali kuracaklarını belirterek açıklamasına devam eden Yılmaz, “ Kendi betonumuzu kendimiz üreteceğiz. Bir mikser alacağız, ürettiğimiz betonu miksere koyup köylerde rampa olan yerlerde kendi betonumuzu kullanacağız. Beton hem pahalı hem de beton firmaları peşin çalışıyor. Mevcut parke fabrikasına bir takım ilaveler yaparak kendi betonumuzu üretebileceğimiz düşüncesindeyiz. İzmir’den firma elemanları geldi, çalışmalar başladı. Kültürel faaliyetlerimiz de olacak. Tiyatrolar getireceğiz. Görüşmelerini yaptığım oyunlar var. Selinus ve Kahyalar'ın 18 uygulamalarını encümenden dün itibarıyla geçirdik. Antalya'da incelendikten sonra 18 uygulamalarını askıya çıkaracağız ve bir itiraz olmazsa 2-3 ay sonra oranın 18'leri de bitmiş olur. Sarısu projesi bitti. Çimlemesi ve peyzaj işlerini yaptık. Bunlar bizden önce başlayıp devam eden projelerdi. Kemerlerin koruma projesi vardı. O da bitti, çevre düzenlemesini biz yaptık. Bunlar valilikten hibe alınıp yapılan projeler. Bir Koru Sahil Projesi kaldı. Çevre Bakanlığı, ’ödenek ayırdık ihaleyi yapın’ demesine rağmen ödeneği vermedi. Çevre Bakanlığı ödenek verirse o proje de devam edecek, vermezse ileride ben kendi imkanlarımla yaparım.” diye konuştu.

 

Etkinlik - Kutlama - Duyuru


 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
   

 

Paylaş