Disk Genel İş Sendikası ve Gazipaşa Belediyesi arasındaki görüşmeler tamamlandı. Başkan Mehmet Ali YILMAZ, her iki tarafın da fikir birliğine varması ile karara bağladı. Sözleşme, işçi mağduriyetlerini gideren maddeleri ve işçilere tanıdığı haklarla sendika tarafından sevinçle karşılandı.

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali YILMAZ yaptığı açıklamada “ Belediyemizde çalışan 696 sayılı kanun hükmünde kararname ile belediyemize ait şirket kadrosunda kadroya geçen işçilerimizi ilgilendiren, yaklaşık 190 işçimizi ilgilendiren toplu iş sözleşmesine ilk defa imza atıyoruz. DİSK Genel İş Sendikası na bağlı bu işçilerimiz ve sendika ile toplu sözleşme imzaladık. İşçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Ben her zaman örgütlü olmalarını, işçilerimizin haklarını savunmalarını taraftarıyım. Bu sözleşmeyle işçilerimizin memnun kalacağını, daha verimli çalışacaklarını, daha güvenli çalışacaklarına inanıyorum. Bundan sonra işçilerimizle birlikte hep birlikte Gazipaşa Belediyesi'nde çalışmaya devam edeceğiz. Çalışanları mutlu edelim ki verim alalım. Çalışanların mutlu edemezsek, verimli çalışmanın olmayacağını düşündüğüm için. Sevdirecek sonuç Sendikayla anlaştık. Sözleşmeyi imzaladık. İşçilerimize Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Disk/Genel-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük yaptığı açıklamada “Gazipaşa Belediyemizin Selinus şirketiyle ilk kanun hükmünde kararnameden sonra bölgemizde ilk toplu sözleşme imzalıyoruz. 190 çalışan arkadaşımızla birlikte başkanımız başta olmak üzere tüm belediye çalışanları emekçi arkadaşlarımıza, emekten yana olan, emekçinin alın terinin değerini bilen bir belediyemiz ve belediye başkanımıza biz de teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki sözleşmelerimizin daha iyi olacağına birlikte hem çalışarak hem belediyemize katkı sunarak birlikte hareket edeceğimizi bildiriyoruz. Teşekkür ediyoruz.” dedi.