SICAK ASFALT BAŞLADI 18.05.2017 - Haberler - T.C. Gazipaşa Belediyesi
SICAK ASFALT BAŞLADI 18.05.2017

SICAK ASFALTTA TARİHİ REKOR

Uzun zamandır yaptığı hazırlıkları tamamlayan Gazipaşa Belediyesi, sıcak asfalt dökmeye başladı. Kahyalar'da 3 kilometrelik Çaybaşı yolunda başlayan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Çelik, "Gazipaşa tarihinde görülmemiş bir asfaltı 4-5 ay içinde dökeceğiz. Sıcak ve stabilize asfaltın toplam bedeli 15 milyon lira. Bu 10 yılda dökülenin 3 katı" dedi.

Gazipaşa halkının sabırsızlıkla beklediği sıcak asfalt çalışmaları, Gazipaşa Belediyesinin uzun süren hazırlıkları sonrası dün öğlen saatlerinde başladı. Karalar mahallesinde 3 kilometrelik Çaybaşı yoluna sıcak asfaltı dökmeye başlayan Gazipaşa Belediyesi, yaklaşık 5 ay sürecek asfalt seferberliğini de başlatmış oldu. Belediye Başkan Yardımcıları Av. Semra Yalçın Bilgiç ve Adem Kaya'nın yanı sıra daire amirleri ile birlikte çalışmayı yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, Çaybaşı yolunun bir hafta içinde tamamlanacağını söyledi. Çaybaşı yolunun 8 mahalleyi birbirine bağladığını ve bu nedenle önemli bir yol olduğunu belirten Başkan Çelik, yolun tüm ilçeye hayırlı uğurlu olmasını diledi.

200 KM ASFALT DÖKÜLECEK

Yaklaşık 5 ay sürecek asfalt çalışmaları süresince 150 bin ton asfalt dökeceklerini, bunun da 180-200 kilometre yola tekamül edeceğini belirten Başkan Çelik, "Bu ilçe tarihinde bir ilk. Geçmiş 10 yılda 180 kilometre sathi asfalt dökülmüş ve bunun maddi değeri de 5.5 milyon TL iken, biz 4-5 ayda yüzde 80'i sıcak asfalt olmak üzere 200 kilometre asfalt dökeceğiz. Yaklaşık 15 milyon TL'ye mal olacak bu çalışmamızın 11.5 milyonluk kısmını sıcak asfalta ayırmış bulunmaktayız" dedi.

YOL SORUNU KALMAYACAK

Karalar mahallesindeki çalışmaların ardından Beyobası, Karalar, Hasdere, Çobanlar, Beyrebucak, Muzkent, Güney, Zeytinada, Korubaşı, Macar, Bakılar, Koru, Ekmel mahallelerinde sıcak asfalt çalışması yapacaklarını müjdeleyen Başkan Çelik, "Büyükşehir Belediyemizin yapacağı çalışmalar bunların dışında. Bu yıl Gazipaşa tarihi bir rekora tanıklık edecek. Özellikle yıllardır el değmemiş Bakılar, Koru, Ekmel mahallelerimiz ilçemize yakışır bir hale getirilecek. Gerekli izinler çıktıktan sonra Koru sahil çalışmamızla birlikte Koru Mahallemiz ilçemizin yeni cazibe merkezi olacak" diye konuştu.

ÇELİK'TEN SÜRÜCÜLERE UYARI

Yol çalışmaları bittikten sonra yolların çok güzel bir hale geleceğini ifade eden Çelik, sürücüleri uyarmayı da ihmal etmedi. Önceki gün yaşanan kazalarda 2 canın daha gittiğini belirten Çelik, "Kazada ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Biz insanımızı çok seviyoruz. Bütün iyi hizmetler ilçe halkıma layık. Bunları yaparken de önce sağlık diyoruz. Lütfen bu yolları kullanırken dikkatli olalım. Aşırı hızdan ve kural ihlalinden kaçınalım. Allah kazasız belasız günlerde bu yolları kullanmayı ilçeme nasip etsin" dedi.

RESİMLERİN DEVAMINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Tarih : 18.5.2017