Gazipaşa Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Koru Mahallesi fidanlık bölgesinde kurban satış yerlerini kura ile belirledi. Kurban bayramı yaklaşırken, kurbanlık satışı yapılacak alanlar için dün kura çekilişi yapıldı. Koru Mahallesi’ndeki Fidanlık bölgesinde kurulacak olan hayvan yeri tahsisi için Belediye Kültür Merkezi’nde toplantı düzenlendi. Çekilişe 126 alan için 52 kurban satıcısı başvurdu. Kura çekimi için gelen kurban satıcılarının koronavirüs salgını dolayısıyla ateşi ölçüldü.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı'nın da katıldığı kura çekilişinde, kurbanlık satışı yapacak vatandaşların yerleri belli oldu. Kura çekilişine katılamayan vatandaşlar ise, Zabıta Müdürlüğü’ne başvurarak 42 metrekarelik alanı, 200 lira karşılığında alabilecek.

Zabıta Müdürü Fatih Uysal, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanlık pazar alanlarını en iyi şekilde düzenledik. Esnaflarımız ve vatandaşlarımız, koronavirüs tedbirlerine uyarak alım satımı gerçekleştirebilecekler. Zabıta olarak bizler ise kurban satış yerlerini sürekli takip edeceğiz" dedi.