Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaşanan sel felaketi dolaysıyla Gazipaşa’da bir takım ziyaret ve incelemelerde bulundu. Başkan Böcek, dün öğle saatlerinde geldiği ilçede Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, İyi Parti İlçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz ve Millet İttifakı meclis üyeleri ile birlikte selden zarar gören mahaller ile adliye binasında incelemede bulunarak, esnafları ziyaret etti.

Kahyalar Mahallesi'ne giderek zarar gören üreticiye 'geçmiş olsun' dileklerini sunan Başkan Böcek daha sonra Adliye Binasına geçti. Başkan Böcek ve beraberindekiler 5 aracın su altında kaldığı noktada yetkililerden bilgi aldı. Gazipaşa Adliyesi'nin ardından İlçe Kaymakamı Cemil Öztürk'ün ziyaretine giden Başkan Böcek, "Öncelikle Gazipaşalı hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletmek üzere burada bulunuyoruz. Buraya genel sekreterimiz, tüm daire başkanı arkadaşlarımız ve ASAT Genel Müdür Yardımcımızla beraber geldik. Afete uğrayan yerler ile ilgili, meclis üyesi arkadaşlarımız hep birlikte incelemede bulunduk. İnşallah çalışmalarımızı hızla devam ettireceğiz. Bütün vatandaşlarımıza karşı sorumluluklarımız var. Devlet Su İşleri'nin sorumlulukları var, kurum kuruluş işbirliği içerisinde inşallah bunun da üstesinden geleceğiz. Gazipaşa’da seraların zarar gördüğü yerler, derelerdeki taşkınlar, zarar gören her yer ile ilgili önlemlerimizi alacağız. Burada zaten Tarım İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Odası ilgileniyormuş. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak da yapmamız gereken ne varsa yapacağız" dedi.

TESPİTLER YAPILIYOR
Nazik ziyaretleri için Başkan Böcek’e teşekkür eden Kaymakam Öztürk ise, "İlçemiz dün Antalya ve Mersin hattında meydana gelen yoğun yağış ve fırtınadan etkilendi. Bize verilen bilgiye göre, saatte 1 metrekarede 110 kilogram yağmur düştü. Bu, Gazipaşa'da son 10 yılda yaşanmayan bir yağmur miktarı. Dolayısıyla her zamanki yağmura benzemiyordu. Bu da ilçeyi etkiledi. İlçe merkezinde daha çok Adliye bölgesinde ve ana cadde üzerinde ciddi sıkıntılar meydana geldi. Alt yapı da yetersiz gelmiş olabilir. Yağmur çok fazlaydı, alt yapı elden geçirilirse bundan sonraki dönemleri daha sıkıntısız bir şekilde atlatabiliriz. Adliye binamız ciddi şekilde su aldı. Su tahliyesi devam ediyordu. Biz gittiğimiz zaman Adliye Binası içerisinde yaklaşık 1 metre su vardı. Hem araç parkında hem de arşivde sıkıntıları var. Ayrıca 5 araç su altında kaldı. Esnafımızın mallarına gelmiş zararlar var. İlçe Tarım Müdürlüğümüz, Ziraat Odası ile birlikte sahada. Çiftçimizin, özellikle seralardaki zarar tespitini yapıyorlar. Şu sevindirici bir nokta; bize de çok büyük miktarda bir zarar belirtilmedi. Muhtemelen lokal, seralarda bir zarar var, tespitleri yapılıyor. Tekrardan geldiğiniz için teşekkür ederim. İlçe Belediyemizle, Belediye Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz ile koordinasyon halindeyiz. ASAT ile sürekli haberleşiyoruz. Dün saat sabah 6'da yağmur ve fırtınanın sona ereceği bilgisi meteorolojiden geldi. O yüzden, eğitim-öğretime ara vermedik. Sadece taşımalı eğitim veren okullarımızda bir günlüğüne tatil ilan ettik. Kırsal mahallelerde göçükler vardı, yağmur sabaha kadar devam edecekti. Göçükler artabilirdi. Bu riski ortadan kaldırmak için taşımalı okullarımızda eğitim-öğretime ara verdik. Hatta yağmur ve fırtına devam etseydi okulların hepsini tatil edebilirdik. Çok şükür, can kaybımız yok. Maddi zararlarımız var. Onlar için de siz buradasınız, Büyükşehir, İlçe Belediyesi, Tarım İlçe Müdürlüğü, Kaymakamlık olarak telafi etmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.