Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ilçede bulunan Yedi Bilim Koleji’nin davet ettiği Kariyer Günü etkinliğine katıldı.
Gazipaşa Yedi Bilim Koleji’nin Kariyer Günü etkinliğine 9 Aralık Perşembe günü saat 13.30’da konuk olarak katılan Başkan Yılmaz, öğrencilerin sorularını cevapladı. Başkan Yılmaz,  mesleği olan Sigorta Başmüfettişliği, Belediye Başkanının görev ve sorumlulukları ve hayatıyla ile ilgili bilgiler verdi.
Başkan Yılmaz Tecrübelerini Yedi Bilim Öğrencileriyle paylaştı
Kariyer günlerine katılan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, bu programların öğrencilerde meslek bilincinin oluşmasında önemli bir yer tuttuğunu,  seçilen mesleğin kişinin geleceğini, sosyal yaşantısını ve mutlu olmasını belirleyen en önemli faktör olduğunu konusunda görüş bildirirken, öğrenciler tarafından kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle cevap verdi.
 Gazipaşa’da yaklaşık üç yıldır hizmet veren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, konuşmasına ‘Öğrencilerin kendilerine en uygun ve doğru olan mesleği seçmelerine yardımcı olmak, bir üst öğrenime özendirmek, kendi deneyimlerimden faydalanmalarını sağlamak amacıyla burada bulunmaktayım. Ben öncelikle size kendimden ve mesleğimden bahsetmek istiyorum’’ diyerek,  çocukluğundan başlayan hayat serüvenini ve mesleki deneyimlerini Yedi Bilim Koleji’ndeki öğrencilerle paylaştı. ‘’Hayatımdaki bütün zorlukların üstesinden azimle çalışarak, gayret ederek geldim.’’ diyen Başkan Yılmaz, kendisinin de aynı dönemlerden geçtiğini hatta daha zorlu bir süreçten geçip buralara geldiğini belirterek, özellikle sınava girecek öğrencilere moral verdi.
‘’Hayalleriniz ve hedefleriniz uğruna çıktığınız bu yolda sizleri sonuna kadar destekliyoruz.’’
Gazipaşa Yedi Bilim Koleji öğrencilerinin kariyer planlamalarına katkı sağlayan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Sevgili öğrenciler, doğru meslek seçimine giden yolun ilk önce kendinizi tanımaktan geçiyor. Ardından ilgi ve yetenekleriz doğrultusunda farkındalığınızın artmasından geçtiğini belirtmek isterim. Doğru meslek seçimini yapabilmek için kariyer yolculuğunda belirlenmesi gereken önemli noktalarda fark yaratabilmek için araştırmacı, sabırlı ve tutkulu olmak çok önemlidir. Gazipaşa’da doğmuş biri olarak, bu topraklara hep hizmet etme gayretindeydim. Bu şehirden ayrıldığım zaman daha 12 yaşında bir çocuktum. Hep bir özlem içerisindeydim fakat memleketimden uzak olarak geçirdiğim bu süreçte, kazandığım zorlu tecrübeler sayesinde bir gün ilçeme daha da iyi bir hizmet sunabileceğimi biliyor ve bunun hayalini kuruyordum. Bugün burada sizlerin karşısında olduğum için ve bu ilçenin Belediye Başkanı olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Herkesin söylediğinin aksine sizlerin de içinde bulunduğu bu kuşağa ben çok güveniyorum. Birbirinden yaratıcı fikirleriniz var, teknolojiyi ve dili en güncel haliyle kullanabiliyorsunuz. İleriye yönelik kararlı hedefleriniz var ve biz bunları gerçekleştirebileceğinize kesinlikle inanıyoruz. Hayalleriniz ve hedefleriniz uğruna çıktığınız bu yolda sizleri sonuna kadar destekliyoruz. Her zaman belediyeye gelebilirsiniz. Bana ya da ekibime ulaşabilirsiniz. Sizleri seviyor ve önemsiyoruz her zaman yanınızdayız.’’ ifadesini kullandı.
Öğrenciler, sorularına samimice cevap veren Başkan Mehmet Ali Yılmaz’a teşekkür etti. Samimi bir ortamda ve son derece verimli bilgilerin paylaşıldığı Kariyer Günü etkinliği, öğrencilerle toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.