Gazipaşa Belediyesi,  4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde “Sokaktaki Canlarımızla Birlikte Yaşam” konulu farkındalık semineri düzenliyor.
Gazipaşa Belediyesi Veteriner İşleri Birimi sokak hayvanlarına karşı duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla ilçedeki vatandaşlara yönelik seminer düzenleyecek. “Sokaktaki Canlarımızla Birlikte Yaşam” konulu seminer, Gazipaşa Belediyesi Veteriner Hekimi Sinem Polat tarafından sunulacak. Dünya Sokak Hayvanları Günü sebebiyle, 4 Nisan Pazartesi Günü saat 10.30’da Belediye Kültür Merkezi’nde yapılacak seminere Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz da katılacak.

BAŞKAN YILMAZ’DAN SEMİNERE DAVET

Sokaktaki hayvanlara yönelik yaptığı farkındalık çalışmalarıyla adını sık sık duyuran Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz “Gazipaşa Belediyesi olarak, sokaktaki canlarımızın sadece bugün değil, her gün yanındayız.  Hayvan sevgisini artırmaya yönelik çalışmalarımızı düzenli olarak yürütüyoruz. Sokak hayvanlarını destekleyen belediyeler arasında olmanın, hayvan sevgisini gelecek kuşaklara aşılamak açısından bizlere büyük bir fayda getireceği temennisindeyiz. Bize emanet olan hayvan dostlarımız için kurduğumuz beslenme ekibiyle, dostlarımızın her gün düzenli olarak beslenmelerini sağlıyor, veterinerimiz eşliğinde de sağlık kontrollerini yapıyoruz. 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde Belediye Veteriner Hekimimiz Sinem Polat’ın konuşmacı olacağı “Sokaktaki Canlarımızla Birlikte Yaşam” hakkında bilgilendirme semineri düzenliyoruz. Sokaktaki dostlarımızı daha yakından tanımak isteyen tüm hemşehrilerimizi aramızda görmek isteriz. Bu hayatı onlarla paylaştığımızı unutmayarak,  kapımızın önüne bir kap yemek ve su koymayı ihmal etmeyelim. Onlarla sevgi ve merhametimizi paylaşalım.” ifadesiyle 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü’nün ne kadar önemli olduğu konusunda bilgiler vererek, tüm Gazipaşalıları ‘Sokaktaki Canlarımızla Birlikte Yaşam Semineri’ne davet etti.
Gazipaşa Belediyesi Veteriner Hekimi Sinem Polat, Sokaktaki Canlarımızla Birlikte Yaşam Semineri’nde hayvanlar hakkında bilinmeyen tüm yönler anlatılırken,  bu tür etkinliklerle hayvanlara karşı daha duyarlı nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini ve bu kapsamda eğitim seminerlerinin belirli periyotlarla devam edeceğinin bilgisini verdi.