Gazipaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali büyük bir coşkuyla başlıyor. 20-22 Ekim tarihleri arasında yapılacak 13. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali, ulusal yas nedeniyle 27,28,29 Ekim tarihlerine ertelenmişti. 13. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali, 27 Ekim Cuma günü saat 10.00’da kortej yürüyüşüyle başlayacak. Üç gün boyunca sürecek festivalde, Gazipaşa Çekirdeksiz Narı ve Tropikal meyveler tanıtılırken, eğlenceli yarışmalar, konserler ve çocuklar için keyifli etkinlikler yapılacak.
 BAŞKAN YILMAZ’DAN FESTİVALE DAVET
Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz,  Atatürk Parkı içerisinde düzenlenecek 13. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’ne tüm ilçe halkını davet etti. Başkan Yılmaz, “Sevgili hemşerilerim, Filistin’den gelen acı haberlerden dolayı ülkemizde ilan edilen üç günlük yas sebebiyle festivalimizi ertelemek durumunda kaldık. İnsani değerleri yok sayan tüm saldırıları kınıyor, bir an önce bu durumun sona ermesini temenni ediyorum.  Ertelediğimiz 13. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivalimizi, 27 Ekim Cuma günü saat 10.00’da kortej yürüyüşüyle başlatacağız. Üç gün sürecek Festivalimizde, birbirinden renkli etkinlikler, yarışmalar ve konserler sizlerle olacak. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilçemize “Gazipaşa” isminin verilişinin 101. Yıldönümünü ve Cumhuriyeti’mizin 100. yaşını coşkuyla kutlayacağımız 13. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’mize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.
NAZ GÜNAY VE İLKE TÜRKDOĞAN KONSERİ
13. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali boyunca birbirinden farklı etkinlikler düzenlenecek. 27 Ekim Cuma günü saat 10.00’da kortej yürüyüşüyle festival alanına giriş yapılacak. Açılış konuşmalarının bitmesi ile birlikte stantlar gezilecek. Saat 14.00’de Workshop GAZİPAD Sebze ve Meyve Oymacılığı Dekorasyon gösterisi yapılacak. Festival programı, saat 16.00’da Minikler Halk Oyunları gösterisi ile devam edecek. Saat 16.30’da Sanart Müzik evi Çocuk Korosu konserinin ardından 17.30’da Gevenes’e özgü Şiir ve Türkü dinletisi türkü severlerle buluşacak. Akşam saat 20.00’de, gün boyu etkinliklerin gerçekleşeceği Gazipaşa Atatürk Parkı’nda Naz Günay Konseri ile festivalin ilk günü sona erecek.
EĞLENCELİ YARIŞMALARLA DOLU BİR FESTİVAL OLACAK
Festivalin ikinci gününde ise stantlar saat 10.00’da ziyaretçilere açılacak. Stantların açılmasından sonra “Gazipaşa Tropik tatlı tabağı yarışması, “Damaklarda Gazipaşa” Tropik kokteyl yarışması, saat 12.30’da “Damaklarda Gazipaşa” Tropik kokteyl yarışması, saat 13.00’da Workshop Gazipaşa Belediyesi El Sanatları Atölyesi “İpek Kozasından Mine çiçekli topuz tokası yapımı” ardından saat 13.30’da “Damaklarda Gazipaşa” Butik Pastacılık ekip yarışması yapılacak. Yemek yarışmalarının yanı sıra; En Büyük Muz dalı, En Büyük Çekirdeksiz Nar, En İyi Çekirdeksiz Nar, En Büyük Ejder Meyvesi, En Büyük Avokado, En Büyük Mango ve En hızlı Nar yeme yarışmalarıyla da festivalde renkli ve eğlenceli dakikalar yaşanacak.  Etkinlik ve yarışmaların ara vermeden devam edeceği festivalin ikinci gününde saat 15.30’da Tropikal Meyveler üzerine Doç. Dr. Yılmaz Seçim ve Executive Chef Volkan Çalan katılımlarıyla söyleşi yapılacak. Söyleşinin ardından saat 17.00’de Gökçesaray Müzik dinletisi olacak. 13. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’nin ikinci akşamı, saat 20.00’de ise değerli sanatçı İlke Türkdoğan konseri ile müzikseverler eğlenceli dakikalar geçirmeye devam edecek.
GÖKÇE’DEN 100. YIL CUMHURİYET KONSERİ
Festivalin kapanış gününde Gazipaşa Belediyesi Halk Oyunları gösterisi ile başlayan program,13.30’da Eğlenceli Spor Yarışmalarıyla devam ederken saat 16.00’da Gazipaşa’da yetişen Tropik Ürünlerin hasadı yapılacak. Cumhuriyetin 100. Yılı ile birleşen Festivalin son akşamında ise saat 18.30’da tüm Cumhuriyet sevdalılarının Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk için yanacak meşaleleri, Fener Alayı Yürüyüşü ile tüm Gazipaşa sokaklarını aydınlatacak. Ardından Festival Programı, günün anlam ve önemi için değerli sanatçı Gökçe’nin vereceği “Cumhuriyet Konseri”  tüm katılımcılar için coşkuyla devam edecek.
Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’nde çocuklar için; Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Çocuk Şenliği” gösterimi ve Muratpaşa Belediyesi tarafından hazırlanacak olan “Adalya Vakfı Hologram Teknolojisi Karavanı ve Çocuk şenliği” ile tüm minikler eğlenceli vakit geçirecek.
13. GAZİPAŞA ÇEKİRDEKSİZ NAR VE TROPİKAL MEYVE FESTİVALİ PROGRAMI

27 EKİM CUMA
10.00 Kortej yürüyüşü
10.30 Festival alanına giriş