Gazipaşa Belediye Meclisi'nin yeni dönem ilk toplantısı Gazipaşa Belediyesi Kültür Merkezi salonunda yapıldı. Meclis üyelerine 'hoş geldiniz' diyerek seslenen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, seçim sürecinde görev alan herkese teşekkür etti.
BAŞKAN YILMAZ: “ MECLİSİMİZ İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN.”
31 Mart Yerel Seçimleri sonrası oluşan Gazipaşa Belediyesi’nin yeni meclisi Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında 8 Nisan Pazartesi günü toplandı. Gazipaşa Belediyesi Kültür Merkezi salonunda yapılan toplantı Atatürk ve cumhuriyet şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantının açılışında yeni meclis üyelerine “hoş geldiniz” diyerek, selamlayan ve yeni dönemin hayırlı olması dileğinde bulunan Başkan Yılmaz, “Sevgili arkadaşlar, güzel bir seçim dönemini geride bıraktık. Vatandaşlarımız sandığa giderek tercihlerini yaptı. Bu tercih neticesinde bizler ve Gazipaşa Belediye Meclisi’nde görev yapacak yeni üyelerimiz belirlendi. Meclis üyelerimizin yeni görevlerinin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

KOMİSYON VE BİRLİK ÜYELERİ SEÇİLDİ
Gündem maddelerinde yer alan komisyon ve encümen üyeleri seçildi. Yapılan kapalı oylamada Meclis 1. Başkanvekilliği’ne Zafer Tan  2. Başkanvekilliği’ne ise Abdullah Sayın seçildi. Katip üyeleri Z. Gizem Çelik Aslan ve Kemal Yılmaz oldu. Encümen üyeliğine de Cumhur Uğur ve Ali İhsan Yılmaz seçildi. 2023 yılı faaliyet raporu da oy birliği ile kabul edildi.
Yeni dönemde komisyonlar üyeleri de belirlenirken Plan ve Bütçe Komisyonunda; Ali Yıldız, Abdulkadir Tuncer, Emre Polat, Yüksel Salman ve Ümmü Oğuz, İmar Komisyonu'na; Ümit Çelik, Kerim Çetin, Abdullah Doğan, Numan Terzi, Sami Büyükakça, Hukuk Komisyonu'n;a Ulaş Özgen, Serap Sarıyıldırım, Onur Demir, Baki Topçu ve Mustafa Cılız seçildi.
Akdeniz Belediyeler Birliği üyeliğine Zafer Tan ve Abdullah Sayın, Tarihi Kentler Birliği üyeliğine Kerim Çetin, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliğine Serkan Özkurt ve Abdulkadir Tuncer, ANTAB üyeliğine Zafer Tan ve Ali Yıldız, Sağlıklı Kentler Birliğine Ali Yıldız seçildi.