Gazipaşa Belediyesi, İstiklal ve Aydın mahalleleri sınırı içinde yer alan alanların tamamlanan 18 uygulamalarıyla ilgili vatandaşları bilgilendirdi.

Gazipaşa Belediyesi, konuyu mahalle sakinlerine daha iyi aktarabilmek, itirazları değerlendirmek ve kimsenin aklında soru işareti kalmaması için bir toplantı düzenledi. 18 uygulaması sonucunda, tapu alanlarında değişiklik olan vatandaşların katıldığı toplantı, dün saat 14.30’da Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, "Aydın ve İstiklal mahallelerimizde 18 uygulaması yaptık. Uygulama ile ilgili, parselasyon planı, dağıtım ve tahsis cetvelleri 19 Kasım 2019 tarihinde askıya çıktı. 18 Aralık 2019 tarihine kadar 30 gün süreyle askıda kalacaktır. Askı süresi içerisinde, itiraz etmek isteyen vatandaşlarımız itirazlarını gerçekleştirebileceklerdir. Belediye encümeninde bu itirazları değerlendireceğiz. İtirazlar değerlendirildikten sonra ise, önce kontrol için Kadastro Müdürlüğü’ne ardından da tescil işlemleri için Tapu Müdürlüğü'ne göndereceğiz. Burada gerekli işlemler yapıldıktan sonra, inşallah herkesin tapularını vereceğiz.

ŞEFFAF YÖNETİM ANLAYIŞIYLA BURADAYIZ
Parselasyon ve 18 uygulamasını yapan Harita Mühendisliğimiz Kemal Nar yanımızda. Yine imardan sorumlu müdürümüz Halil Aslan yanımızda, konu ile ilgili Başkan Yardımcımız Durmuş Ali Toker yanımızda. Sizlere gerekli açıklamalarda bulunacaklar. Şeffaf bir yönetim anlayışıyla buradayız, aklınızdaki her türlü soruyu sorabilirsiniz. Biz, bu parselasyon işleminin, 18 uygulamasının bir an önce bitmesini istiyoruz. Arsa sahiplerine tapusunu, ev yapmak isteyenlere ruhsatını bir an önce verelim istiyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Yılmaz'ın konuşmasının ardından, projeksiyon yardımıyla, Aydın ve İstiklal mahallelerinin sınırları içinde yer alan İmar Plan Değişikliği ile ilgili haritalar gösterildi. İmar Plan Değişikliği'ni kapsayan alan içerisindeki ada ve parseller detaylı şekilde vatandaşa sunuldu. Haritaları inceleyen mahalleli, kendi ada ve parsel numaralarını söyleyip harita üzerinden bakarak şikayet ve isteklerini dile getirdi. Her vatandaşla tek tek ilgilenen Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Toker, Harita Mühendisi Kemal Nar ve İmar Müdürü Halil Arslan; tüm sorulara cevap verdi.