Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali YILMAZ, bugün sabah saatlerinde, Öğretmenler Günü vesilesiyle ilçede eğitim veren öğretmenleri ziyarette bulundu.
Eğitimcilerin Öğretmenler Günü’ nü kutlayan Belediye Başkanı Mehmet Ali YILMAZ, ziyareti sırasında öğrencilere de başarı dileklerinde bulundu.
Başkan YILMAZ, ilçedeki Anadolu Lisesi, Merkez Anadolu Lisesi, Ekmel İlkokulu ve Gazipaşa Fen Lisesi’ni temsili olarak ziyaret etti. Başkan Mehmet Ali YILMAZ, yapmış olduğu ziyaretlerde okullarda görev yapan öğretmenlerle sohbet ederek, istek ve taleplerini dinledi
 ‘’Gazipaşa’mızı eğitim yuvası haline getirmek istiyorum.’’
Görevdeki öğretmenleri öğretmenler odasında ziyarette bulunan Başkan YILMAZ, ‘’İlçemizde hakkıyla görev yapan tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyor ve Öğretmenler Günü’nüzü kutluyorum.’’ Sözleriyle tüm öğretmenlere karanfil armağan ederek, çikolata ikramında bulundu. Konuşmalarına, ‘’İlçemizde eğitim çıtasının yükselmesi adına eğitim yuvalarına yönelik imkânlarımız ölçüsünde destek olmaya çalışıyoruz. Sizin gibi değerli eğitimcilerin de bizlerden bekledikleri istek ve talepleri dinlemek isterim. İlçemizin eğitim refahının yükselmesinde sizlerin büyük bir payı olduğunu biliyor, göstermiş olduğunuz gayretleri de büyük bir takdirle izliyorum. Gazipaşa’mızı sizlerin de desteğiyle, eğitim yuvası haline getirmek istiyorum. İlçemizde çok sayıda zeki öğrencimiz var ve bu öğrencilerin lise tercihlerinde dışardaki okullara yönelmeleri yerine ilçemizde kalmalarını çok isterim. İlçemizin eğitim seviyesi oldukça yüksek ve bu durum çok gurur verici. Faaliyete geçirilmek üzere elimizde eğitimle alakalı çok projemiz var. Sizlerin de proje önerilerine her zaman açığız.’’ ifadesini kullandı.
Eğitim kurumlarına yönelik verdiği destekler için Belediye Başkanı Mehmet Ali YILMAZ’ a teşekkür eden okul müdürleri ve öğretmenler, eğitim gönüllüsü ve destekçisi bir belediye başkanına sahip olmanın getirdiği gururla, şanslı ve mutlu hissettiklerini belirttiler. Ziyarette bulunulan okullarda görev yapan müdür ve öğretmenler, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ a nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ettiler.
Gazipaşa Anadolu Lisesi ve Merkez Anadolu Lisesi gibi okulları ziyarette bulunan Başkan YILMAZ, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerinin de talep ve isteklerini dinlemeyi ve ilçedeki öğretmenlerden beklentilerini söylemeyi de atlamadı.
‘’Sizlerden beklentimiz çok büyük’’
‘’Eğitim bizlerin her zaman önceliği olmuştur ve eğiteme olan desteklerimiz her zaman devam edecektir.’’ diyen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ‘’Sevgili Öğretmenler; Yarınlarımızı kahramanları sizlere emanet. Geleceğimizin Cumhurbaşkanları, milletvekilleri, bilim insanlarını sizler yetiştiriyorsunuz. Eğitim bizlerin her zaman önceliği olmuştur. Gelecekte hatırı sayılır, başardığı işlerle konuşulan, ülkesine pek çok şey kazandıran bireyler yetiştirmenizi temenni ediyorum. Sizlerden beklentilerimiz çok büyük.’’ Sözleriyle Başkan YILMAZ, okullarda görev yapan eğitimcilerden beklentilerini dile getirdi.
Öğretmenlerden yüz yüze eğitim hakkında son durum bilgisi alan Başkan Yılmaz, öğretmenlerin de talepleri üzerine, okul sınırları içinde tespit edilen noktalardaki eksiklerin tamamlanması için gerekenin yapılacağı bilgisini de vererek ziyaretini tamamladı.
24 Kasım tarihinde öğretmenler günü dolayısıyla okulları ziyarette bulunan Belediye Başkanı Mehmet Ali YILMAZ, ‘’Hayatlarını eğitime adayan, hepimizin hayatında önemli bir konumda olan tüm öğretmenlerimize iyi bir ders yılı temenni ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "Başöğretmenlik" unvanının verildiği günün yıl dönümünde; ülkemizin dört bir yanında heyecanla ve gururla görev yapan saygıdeğer öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, aileleri ile birlikte, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum.’’ sözleriyle tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.