Gazipaşa Belediyesi, kış aylarında yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için yağmur suyu drenaj çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında aşırı yağışlarda bozulan yollarda ise düzenleme çalışması yürütülüyor.
ÖNCE ALT YAPI SONRA ASFALT
Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, merkez mahallelerde yağmur suyu drenaj ve yol düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Yeni Mahalle, Cumhuriyet Mahallesi, Aydın Mahallesi ve Pazarcı mahallesinin ihtiyaç duyulan birçok noktasında tamamlanan çalışmalar, Salı günü sabah saatlerinde özellikle öğrencilerin ve halkın sıklıkla kullanıldığı Kapalı Spor salonu ve yeni yapılan kültür merkezinin ulaşım yolu olan Ulusal Egemenlik Caddesi 1. Sokakta başladı. Toplamda 700 metre yağmur suyu drenajı yapılacak olan bölgede, 600’lük koruge borular kullanılacak. Yağmur suyu hattı yapıldıktan sonra bölgenin alt yapı çalışmaları da tamamlanacak. Ardından bölgeye sıcak asfalt, parke ve kaldırım çalışmaları yapılacak. Tamamlanan çalışmalar sonrasında bölge halkının ulaşımı rahatlayacak.
"SOKAĞIMIZ ÇAMURDAN KURTULUYOR "
Özellikle aşırı yağışlardan kaynaklı yollarda su birikintilerinin ve yol bozulmalarının meydana geldiğini, yapılan çalışmalarla bölgenin bu durumdan kurtulacağını belirten Pazarcı Mahalle Muhtarı Mehmet Tuncel, "Şu an mahallemizin çeşitli noktalarında Gazipaşa Belediyesi ekipleri çalışıyor. Ulu Hendek’te Islah çalışmaları devam ederken, Hacı Musa çayı kenarında Tropikal Park projemiz yapılıyor. Bugün de mahallemiz için önemli bir geçiş noktası olan Ulusal Egemenlik Caddesi 1. Sokakta yağmur suyu drenaj çalışması başladı. Hem halkımız için hem de üniversite öğrencilerimiz için bu yolun yapılması çok önemliydi. Sokağımız çamurdan kurtulacak, modern ve konforlu olacak.  Hızlı bir şekilde çalışmalara başlandı. Taleplerimizi sırayla ve planla yerine getiren sevgili Belediye Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’a kendim ve mahallem adına çok teşekkür ediyorum. " dedi.
  "BÖLGENİN YAĞMUR SUYU SORUNUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURUYORUZ "
Başlanan yağmur suyu drenaj çalışmalarıyla ilgili konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz "Kapalı Spor Salonu, Üniversite ve Kültür Merkezi ulaşımı için önemli olan Ulusal Egemenlik Caddesi 1. Sokakta Yağmur Suyu drenaj hattı çalışmalarına başladık. Çalışmalar kapsamında 700 metre uzunluğunda 600’lük koruge borular ile yağmur suyu drenaj hattı yaparak bölgesinin yağmur suyu sorununu çözüme kavuşturacağız. Ardından asfalt yol, parke ve kaldırım çalışmalarıyla sokağımızı konforlu ve ulaşımı rahat bir duruma getireceğiz. Şimdiden güzel ilçemize hayırlı olsun. " ifadesini kullandı.
Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Ulusal Egemenlik Caddesi 1. Sokakta başlatılan yağmur suyu drenaj çalışmasını kısa sürede tamamlayıp bölgenin alt ve üst yapı çalışmalarıyla hızlı bir şekilde güzel bir görünüme kavuşmasını hedefliyor.