Gazipaşa Belediyesi Veteriner İşleri Birimi tarafından tedavisi  tamamlanan ampüte yavru bir kedi, sıcak yuvasına kavuştu.
Yaklaşık 4 ay önce, ayağında ciddi bir kırıkla Gazipaşa Belediyesi’nin Veterinerlik İşleri birimine ulaştırılan ve tedavisi tamamlanan yavru kedi, bugün öğle saatlerinde gönüllü bir vatandaşa sahiplendirildi. Bir ayağı kırık durumda olan yavru kedinin tedavisi, Gazipaşa Tabiat ve Hayvan Severler Derneği'nin iş birliğinde,  Veteriner Hekim Ali Tarık Tepe ile Gazipaşa Belediyesi’nin Veteriner Hekimi Sinem Polat’ın müdahaleleriyle gerçekleştirildi. Operasyon sonrası bir bacağını kaybeden yaralı kedinin 4 ay boyunca bakımları Gazipaşa Belediyesi tarafından yapıldı. Veteriner İşleri tarafından Piyaz ismi verilen yavru kedi, bugün itibarıyla Sabriye Kırıcı adlı bir hayvansevere emanet edildi.

‘‘YAKIN ZAMANDA VETERİNERLİK HİZMET BİNAMIZI AÇACAĞIZ.’’

Hayvan sahiplenme konusunda vatandaşlarımızın duyarlı olmaları gerektiğini aktaran Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ‘’Veterinerlik hizmet birimimizce şehrimizin genelinde sokak hayvanlarının beslenmeleri, tedavileri, kısırlaştırılmaları ve sahiplendirilmesi konusunda çaba sarf ediyoruz. Sokak hayvanlarının hiçbir kötü muameleye maruz kalmasını istemiyoruz. Belediyemiz Veteriner hekimi Sinem Hanım tarafından,  yaralı hayvan dostlarımızın her türlü bakım ve tedavileri düzenli olarak yapılıyor. Barınağımızda kalan hayvanların sahiplendirilmesi noktasında da çalışmalar yürütüyoruz. Bugün sevimli dostumuzu sahiplenen ona sıcak bir yuva olan Sabriye Hanıma teşekkürlerimi sunuyorum. Sokak hayvanlarımızın daha iyi koşullarda bakılması için yakın bir zamanda Veterinerlik hizmet binamızı açacağız. Sevimli dostlarımızı çok seviyoruz, onların iyi koşullarda olmalarını istiyoruz. Dostlarımızı sahiplenmek isteyen tüm vatandaşlarımızı barınağımıza bekliyoruz” ifadesini kullandı.

BAŞKAN YILMAZ’A DUYARLI VATANDAŞDAN TEŞEKKÜR

Vatandaşlar tarafından sık sık ziyaret edilen Gazipaşa Belediyesi Veterinerlik Hizmet Merkezi, yılda yüzlerce hayvanın sahiplendirilmesine vesile oluyor. Merkezi sık sık ziyarette bulunan duyarlı vatandaşlardan biri olan Sabriye Kırıcı ise bir bacağı olmayan yavru kedinin bakımını üstlenerek, örnek bir davranış sergiledi.
Gazipaşa Belediyesi Veterinerlik Hizmet merkezinde tedavisi tamamlanan yavru kedi Piyaz’ı sahiplenen hayvansever vatandaş Sabriye Kırıcı,  ‘’Hayvan sahiplenme konusunda toplum olarak daha duyarlı olmalıyız. Hayvan sevgisini çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren aşılamalı, imkânlarımız el verdiğince küçük dostlarımızı sahiplenmeliyiz. Bunun için de farkındalık çalışmalarına destek olmalıyız. Bugün ben belediyemizin Veterinerlik biriminde yaklaşık 4 aydır tedavisi yapılan ve geçirdiği kaza sonucu bir bacağını kaybeden bir kediyi sahiplenme kararı aldım. Hayvanları satın almak yerine sahiplenebiliriz. Lütfen onlara karşı daha nazik ve korumacı davranalım. Hayvanlarımızın bakımını, korumasını ve tedavisini en iyi şekilde yapan belediye ekiplerine ve bu olanağı sağlayan Belediye başkanımız Sayın Mehmet Ali Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum.’’ sözleriyle ifadesini belirtti.

BELEDİYE VETERİNER HEKİMİNDEN ‘SATIN ALMA SAHİPLEN’ ÇAĞRISI

Hayvan sahiplenme konusunda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmaları konusunda bilgi veren Gazipaşa Belediyesi Veteriner Hekimi Sinem Polat, ‘‘Barınağımıza birkaç ay önce bir ayağı yaralı biçimde gelen yavru kedimize ampütasyon ameliyatı yaparak, tedavisini gerçekleştirdik.  Eksik bir ayağı olmasına rağmen, çok hareketli ve sevgi dolu olan dostumuzu ise bugün yeni bir aileye emanet ediyoruz. Tedavisini tamamladığımız hayvan dostumuzu sıcak bir aileye kavuşturduk. Artık yavrumuz, Sabriye Hanım’a emanet. Bakımını güzel bir şekilde devam ettireceğini düşünüyoruz. Bu örnek davranışından dolayı da kendisine teşekkür ediyoruz. Hayvan dostlarımızı satın almak yerine sahiplenelim. Sevimli dostlarımızı sahiplenmek isteyen tüm vatandaşlarımız her zaman bizlerle iletişim kurabilir.’’ dedi.
Gazipaşa Belediyesi ekipleri, vatandaşları belediye hizmetleriyle buluşturmanın yanı sıra, hayvanlara yönelik çalışmalarıyla da özellikle hayvansever vatandaşların takdirini toplamaya devam ediyor.