Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü El Sanatları Atölyesi, Dokuma Kursu öğrencilerini mezun etti. Gazipaşa Halk Eğitimi Merkezi iş birliği ile Eylül ayında açılan Dokuma Kursu 14 Haziran Çarşamba günü tamamlandı. Kurs kapsamında dokuma yastıklar, çantalar, dokuma servis takımları ve birçok el emeği göz nuru ürün yapıldı. Kursiyerler kendi kullanacakları ürünleri yaparken aynı zamanda da ilçenin yöresel ürünlerinin tanıtımına katkı sağladı. Kursa katılan öğrenciler, açılan kurs için Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve ekibine teşekkür etti.
“Kursiyerlerimize ve öğretmenimize teşekkür ediyorum.”
Kadınların sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak ve unutulmaya yüz tutmuş kültürel miraslarımızı yeniden yaşatmak için kursları planladıklarını belirten Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Kadınlarımızı destekliyor aynı zamanda da kültürel değerlerimize sahip çıkıyoruz. Bu yıl el sanatları atölyemizde ilk kez Dokuma Kursu açtık. Kursiyerlerimiz, öğretmenimiz eşliğinde güzel işler yaptı. Kursiyerlerimiz aldıkları eğitimle kendi kullanacakları ürünleri yaparken aynı zamanda kurslarımızda sosyalleşme imkanı da buldu. Özverili çalışmalarıyla yörenin kültürel tanıtımına katkı sağlayan kursiyerlerimize ve öğretmenimize teşekkür ediyorum. ” dedi.