Gazipaşa Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşadıkları sıkıntılar konusunda farkındalık yaratmak, bilinçli yaklaşımla ve ortak akılla çözüm üretmek için ilçede ilk kez Sokak Hayvanları Çalıştayı düzenliyor.
Gazipaşa Belediyesi “Sokaktaki canlarımızın sorunlarına beraber çözüm üretelim” mesajıyla ilçede ilk kez Sokak Hayvanları Çalıştayı düzenliyor. Gazipaşa Belediyesi Veteriner İşleri Biriminin sokaktaki patili dostlar için düzenleyecekleri Sokak Hayvanları Çalıştayı, 4 Nisan Perşembe Günü saat 10.00’da Gazipaşa Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Veteriner Hekim Dr. Osman İncekara’nın konuşmacı olarak katılacağı Çalıştayda, sokak hayvanlarının yaşadığı sorunlara çözüm üretmek için tüm hayvanseverler bir araya gelecek.
BAŞKAN YILMAZ’DAN SOKAK HAYVANLARI ÇALIŞTAYI’NA DAVET
Gazipaşa’da vatandaşların sokak hayvanları farkındalığını artırmak adına Belediye Kültür Merkezinde ilk kez Sokak Hayvanları Çalıştayı düzenleyeceklerini ifade eden Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, tüm halkı bu etkinliğe davet etti. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, "Sokaktaki dostlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Sokak hayvanlarımızı koruyarak onları daha bilinçli yöntemlerle kazanmamız lazım. Onlar için neler yapabiliriz yaşam koşullarını nasıl iyileştirebilirizi hep birlikte konuşmak istedik. Bu konuda bilinçlenmek için de Belediye Veteriner İşleri Birimimiz aracılığıyla bir Sokak Hayvanları Çalıştayı düzenliyoruz. Bu çalıştayda hayvanlarımızın sorunlarına çözüm üretmek için şehrimizdeki hayvanseverlerimizle bir araya geleceğiz. Çalıştayımıza tüm hemşehrilerimizin katılımlarını bekliyorum.” dedi.
Sokak hayvanları konusunda farkındalık yaratmak için Belediye Veteriner İşleri tarafından düzenlenecek olan Sokak Hayvanları Çalıştayında kedi ve köpeklerin üremeleri, kontrolsüz üremenin önlenmesi, hayvan hakları ile hayvanların kayıt altına alınması gibi konular uzmanlar tarafından konuşulacak.