Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yoğun kar yağışı nedeniyle Maha Yaylası'nda mahsur kalan 7 kişiyi hızlı bir şekilde kurtardı.
Geçtiğimiz Pazar günü Gazipaşa’nın Maha yaylasına giden vatandaşlar, bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle Taşbaşı mevkiinde mahsur kaldı. Gazipaşa Belediyesi ekiplerini arayarak yardım isteyen vatandaşları, belediye ekipleri hızlı bir şekilde kurtardı.

''Hemen Harekete geçtik''

Maha yaylasında kar nedeniyle yolda kalan vatandaşları kurtarmaya giden Gazipaşa Belediyesi greyder operatörü Selçuk Dolu ‘‘ Yayla yolunda mahsur kalan vatandaşlarımız belediyemizi aradılar. Ekipmanlarımızı hazırlayıp yola çıktık. Yolda buzlanma olduğu için ulaşımımız biraz vakit aldı ama vatandaşlarımıza sağ salim ulaştık. Yanımızda getirdiğimiz erzakları hemen vatandaşlarımıza ikram ettik. Yolda mahsur kalan vatandaşlarımızı başlarına bir şey gelmeden kurtardığımız için çok mutluyuz. Vatandaşlarımızın yayla seyahatleri sırasında hava durumuna önceden bakıp ona göre hareket etmeleri, zor durumda kalmalarını önleyecektir.’’ İfadesini kullandı.
Vatandaşlara geçmiş olsun
Yayla yolunda mahsur kalan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ‘‘ Maha yaylası yolunda mahsur kalan vatandaşlarımızı belediye ekiplerimiz hızlı bir şekilde kurtardı. Kış aylarında kar ve buzlanmanın fazla olması nedeniyle bu tarz durumlarla karşılaşabiliyoruz. Yayla güzergahını kullanacak vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum.  Gazipaşa Belediyesi her zaman her koşulda halkın yanında.’’ dedi.
Karlı yolda mahsur kalan vatandaşlar, hızlı bir şekilde harekete geçerek kendilerini kurtaran belediye ekiplerine ve Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a teşekkür etti.